Rapla maakonna tippauhinna Rapla Redel ja kuldse vapimärgi saajad

Rapla Maavalitsuse juures asuv auhindamiskomisjon valis selle aasta Rapla maakonna tippauhinna „Rapla Redel” ja maakonna kuldse vapimärgi laureaadiks endise kauaaegse AS Akzo Nobel (varem AS Sadolin) tegevjuhi Piret Minni.

Piret Minn on enam kui 30 aasta jooksul andud olulise panuse Raplamaa ettevõtlusmaastikul. Ta juhtis kaua aastaid 120 töötajaga tootmisettevõtet, olles üks suurimaid tööandjaid Raplamaal. Piret tõusis samm sammult ametiredelil, liikudes ettevõtte laborijuhataja ametikohalt peadirektoriks. Tegemist on inimesega, kes oma töö kõrvalt tõepoolest elab Rapla tegemistele kaasa ning aitab igati kohalikku elu edendada, millest märkimisväärsemad on ettevõtte toetus maakonna sportimisvõimaluste parandamisse Sadolini spordihoone toetamise kaudu, Rapla Kirikumuusika Festivali toetamine ja toetuskampaania „Värvid linn”.

Rapla maakonna hõbedase vapimärgi said muusik ja kultuurikorraldaja Margit Kuhi, teenekas haridustegelane, Hagudi Põhikooli direktor Rein Voorel ning Rapla EELK Maarja Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukk.

Rapla maakonna tippauhind „Rapla Redel” on kunstnik Saima Randjärve kavandatud skulptuur, mida antakse välja tänavu juba 19. korda. Auhinna juurde kuulub ka rahaline preemia 2500 eurot. Teenetemärgid „Raplamaa kuldne vapimärk” ja „Raplamaa hõbedane vapimärk” asutati 2013.aastal. Kõik autasud on mõeldud Rapla maakonnale osutatud eriliste teenete ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks.

Autasud andsid üle Rapla maavanem koos Raplamaa Omavalitsuste Liiduga 22.veebruaril Eesti Vabariigi 98.aastapäevale pühendatud vastuvõtul Märjamaa Rahvamajas.