Rapla valla aukodaniku tiitli pälvis EELK Rapla Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukk

Rapla valla aukodaniku tiitli pälvis EELK Rapla Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukk.

26. veebruaril, Rapla valla 125. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul anti EELK Rapla Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukele üle Rapla valla aukodaniku tiitel. Aunimetus antakse üksikisikule, kellel on silmapaistvaid teeneid valla elu arendamisel. Aukodaniku tiitli on varem pälvinud: Ly Seppel-Ehin, Andres Ehin, Esra Rahula, Linda (Portsmuth) Raus.

Mihkel Kukk on ligi veerandsada aastat edendanud vaimulikku tegevust nii Rapla kihelkonnas kui kaugemal. Tema algatusel alustati Raplas taas kihelkonnapäevade korraldamist.

Ta on Rapla Kirikumuusika festivali toimkonna võtmeisik. Õpetaja Mihkel Kuke soov on, et kirik oleks inimestele avatud mitte ainult jumalateenistuste ajal. Seetõttu toimis Raplas teeliste kiriku projekt juba enne teisi. Suvisel ajal on kirikuuksed lahti kõigile, kes soovivad hetkeks aja maha võtta.

Mihkel Kuke tegevus, sh vaimulikud hommikumõtisklused Vikerraadios on teinud Rapla tuntuks terves Eestis. Õpetaja Kukk oli 25 aastat tagasi ajalehe Eesti Kirik alguse juures ja aastaid lehe kolleegiumi esimees.

Mihkel Kukk on öelnud, et vaimuliku ametit tasub pidada seni, kuni tunned, et sind vajatakse: „Vajalikkust ei näita kirikus tunglevad rahvamassid. Kui kirikusse tuleb teenistusele ka üksainus inimene, siis järelikult on temale seda tarvis.”

Teenistuskäik: Tallinna Kaarli I pihtkonna õpetaja 1983–1992, Rapla õpetaja ja Järvakandi hooldajaõpetaja alates 1992 (EELK Vancouveri Peetri koguduse külalisõpetaja 2012–2013), Märjamaa hooldajaõpetaja 1999–2000, Juuru hooldajaõpetaja 2013–2014. Kirikukogu liige alates 1994. EELK liturgia-, misjoni- ja avalike suhete komisjoni liige. Misjonikeskuse nõukogu liige alates 1994. Ajalehe Eesti Kirik nõukogu liige alates 1998, kolleegiumi esimees alates 2006.

Muud ametid ja ülesanded: Eesti Evangeelse Alliansi president alates 2009.

Autasud: EELK aukiri 2007, EELK Teeneteristi III järk 2007, aasta vaimulik 2009. „Rapla maakonna hõbedane vapimärk” 2016.

Anneli Pärna
Avalike suhete spetsialist