Põhja-Eesti regiooni turismikonverents toimus tänavu Raplas

Rapla Kultuurikeskuses toimunud Põhja-Eesti turismikonverentsi avasõul rabas auditooriumi korvpalli „padufännide armee”, kelle hüüded, trummipõrin ja pasunad tõstsid fookusesse korvpallipealinna Rapla. Fännide etteastet toetasid meeskonna mängijad, kes söötsid palle üle konverentsikülaliste peade, kontrollides olukorda. Rapla Korvpallikooli tegevjuhi Jaak Karbi eestvedamisel läbiviidud päeva üllatus kõnetas turismivaldkonna esindajaid.

Põhja-Eesti turismikonverentsil kuulati põnevaid ettekandeid, arutleti turismiteemadel ning tunnustati regiooni parimaid turismiettevõtteid. Konverentsist osavõtt oli rohkearvuline, registreerus üle saja turismiettevõtja, –arendaja, riigi ja kohaliku omavalitsuse esindaja.

SA Põhja-Eesti Turism juhatuse liikme Karmen Paju sõnul olid turismikonverentsi „Pall korvi tagab võidu – nutikas panustamine toob turisti sihtkohta” teemad erakordselt põnevad, esinejate teadmisi ja kogemusi arvestades said osalejad vastused paljudele põletavatele küsimustele: kuidas Eestit maailmas nähakse, mis on kohaliku omavalitsuse roll turismi panustamisel ja kuidas piirkonda tulemuslikult arendada. Lisaks eeltoodule käsitleti ka toiduturismi teemat ning peaesineja Hendrik Relve tõi osalejateni looduskeskkonna kui turismiatraktsiooni võimalused turismisihtkoha arendamisel. Konverentsi lõunapausi ajal said osalejad tutvuda pop-up stiilis Raplamaa turismiettevõtjate minimessiga.

Turismikonverents kulmineerus konkursi „Põhja-Eesti parimad turismiarendajad 2017″ nominentide ja laureaatide väljakuulutamisega. Põhja-Eesti parimaid tunnustati kahes kategoorias – aasta 2017 parim turismiettevõte (parim väikeettevõte ja parim suurettevõte) ning aasta atraktiivseim turismiobjekt.

Parima väikeettevõtte 2017 tiitli pälvis Kauksi Puhkemaja Ida-Virumaalt ja parima suurettevõtte tiitel omistati Atlantis H2O Aquapargile. Aasta atraktiivseima turismiobjekti 2017 tunnustuse sai Harjumaal asuv Eesti Mootorispordi Muuseum MOMU.

Aasta väikeettevõte 2017 nominendid:
Kauksi Puhkemaja (Ida-Virumaa)
Paekalda Puhkekeskus (Harjumaa)
Laukataguse Puhkeküla (Raplamaa)
KETE kohvik (Järvamaa)
Hindreku Turismitalu (Järvamaa)

Aasta suurettevõte 2017 nominendid:
Atlantis H2O Aquapark (Harjumaa)
Meresuu SPA&Hotel (Ida-Virumaa)

Aasta atraktiivseim turismiobjekt 2017 nominendid:
Eesti Mootorispordi Muuseum MOMU (Harjumaa)
Väätsa matkaraja laudtee ehitus (Järvamaa)
Kultuurifestival SÄRIN 2017 (Raplamaa)
Tulivee rannarestorani käivitamine (Ida-Virumaa)
Eesti Politseimuuseum, SA Virumaa Muuseumid (Lääne-Virumaa)
Eesti Jalgrattamuuseum (Järvamaa)
Käsmu-Võsu kergliiklustee (Lääne-Virumaa)
Laukataguse Puhkeküla (Raplamaa)
Laukataguse Puhkeküla suitsusaun (Raplamaa)

Konverentsi fotod:
http://solmanfoto.yx.ee/turism1/