Riigihalduse minister Janek Mäggi külastas Raplamaad

Riigihalduse minister Janek Mäggi külastab järgemööda kõiki Eesti maakondi. Eile, 18. septembril oli ta ringreisil Raplamaal, kus lisaks kohalike ettevõtetega tutvumisele leidis ta aega ka omavalitsuste esindajate murede kuulamiseks.

Ministri päev Raplamaal sai alguse Kohilas, kus lisaks muudele kohalikele vaatamisväärsustele käidi ekskursioonil Kohila Vineer OÜ-s. Seejärel saabus Mäggi Raplasse ning tegi lähemalt tutvust riigimajaga, enne kui kohtus kohalike omavalitsuste esindajatega, et ära kuulata nende peamised murekohad.

„Mida riik saaks teie heaks teha, et elu oleks parem?” küsis Mäggi suursuguselt ja vaatas ümber laua istuvatele omavalitsuste esindajatele otsa. Ükshaaval sai igaüks neist sõna ning Mäggi võis pooleteise tunni jooksul kuulda üksjagu võimalusi, kuidas riik saaks oma abikäe neile ulatada. Millised mured omavalitsusi kimbutavad ja milliseid lahendusi pakkus minister, saab pikemalt lugeda järgmises lehenumbris.

Pärast pikka kohtumist järgnes ministri jaoks kosutav lõunapaus, misjärel tegi ta lähemalt tutvust Rapla teiste oluliste vaatamisväärsuste ning ühe suurema ettevõtte, Akzo Nobel Baltics AS-ga. Viimased peatuspunktid Raplamaa pinnal olid Mäggi jaoks O-I Production Estonia AS ja Järvakandi tööstusala.

Raplamaa  Sõnumid / Stina Andok / foto: Siim Solman