Leedu haridusjuhid Raplamaal

28. oktoobrist 30. oktoobrini oli Raplamaad külastamas 10-liikmeline haridusjuhtide delegatsioon meie Leedu sõpruspiirkonnast. Delegatsiooni koosseisu kuulusid eeskätt erinevate Raseiniai rajooni koolide direktorid. Viimati toimus selline külastus aastaid tagasi. Nüüd – peale vahepealset mõningast pausi – on suhted saanud taas uue hoo.

Leedu koolijuhtide külaskäigu eesmärgiks oli tutvuda Eesti haridussüsteemiga ja värskendada Raseiniai ja Raplamaa vahelisi hariduskontakte. Haridussüsteemi õpiti tundma Raplamaa koolivõrgu näitel – on ju meil esindatud pea kõik koolitüübid, välja arvatud kõrgharidust pakkuvad asutused.

Visiidi programm oli tihe ja ülevaatlik. Külalised käisid Kehtna Põhikoolis, Kehtna Kutsehariduskeskuses, Kohila Mõisakoolis, Alu Koolis, Rapla Gümnaasiumis, Rapla Korvpallikoolis, Rapla Vesiroosi Koolis, Valtu Spordimajas ning Märjamaa Muusika- ja Kunstikoolis. Huvi oli suur ja igalpool küsiti palju küsimusi, millele saadi ka vastused.

Leedulased esitasid Raplamaa koolijuhtidele kutse vastukülaskäiguks. Loodame, et see tähistab meie piirkondade vahelise tiheda hariduskoostöö uut algust!