Raplamaa, Harjumaa ja Pärnumaa ühispöördumine Rail Balticu osas

Pärnumaa Rail Balticu arengukonverentsil avalikustasid Harjumaa Omavalitsuste Liit, Raplamaa Omavalitsuste Liit ja Pärnumaa Omavalitsuste Liit Riigikogule, Vabariigi Valitsusele ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile suunatud regionaalset rongiliiklust puudutava ühisavalduse.

29. novembril Pärnus toimunud konverentsil “Kas raudtee all või peal – Rail Baltic ja Pärnumaa tulevik” tegid kolme maakonna omavalitsusliidud ühise pöördumise, milles tehakse ettepanek planeerida, projekteerida ja välja ehitada kohalikud rongipeatused samaaegselt Rail Balticu kiirraudteega ning kavandada sammud vajalike regionaalrongide ostmiseks. Maakondade ühisavalduses rõhutatakse, et Rail Balticu raudtee peab käivituma 2026. aastal juba täies mahus ja täisfunktsionaalsuses – see tähendab nii kiiret reisirongiliiklust, kaubavedusid kui ka tihedat regionaalset reisirongiliiklust.

ROLi poolt kirjutas ühispöördumisele alla juhatuse esimees Heiki Hepner.