20.02.2020 tänati maakonna 2019. aasta tublimaid

20. veebruaril tunnustasid Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) ja Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp Märjamaa rahvamajas 2019. aasta maakonna parimaid. Rapla maakonna tippauhinna RAPLA REDEL pälvis URVE UUSBERG.


Rapla maakonna tippauhind RAPLA REDEL koos rahalise preemiaga ja Rapla maakonna kuldne vapimärk antakse inimesele, kellel on pikaajalisi silmapaistvaid teeneid maakonna arendamisel ja/või esindamisel kultuuri, spordi, hariduse, ettevõtluse või muus valdkonnas.

Rapla maakonna hõbedane vapimärk antakse inimesele, kes silmapaistva töö ja tegevusega on kaasa aidanud Rapla maakonna arengule, samuti muude saavutuste eest, mis on toonud au ja tunnustust maakonnale või isikutele, kes on silma paistnud mingi konkreetse, maakonna jaoks olulise saavutusega lühemal perioodil. Hõbedase vapimärgi pälvisid PILLE LILL, JANNO RUUS JA RAUL VELLESTE.

Raplamaa Kultuurkapitali ekspertgrupp määras tänavuse Kultuuripärli auhinna ANNE UMMALASele, kes on Kehtna kunstide kooli direktor ning ühtlasi rahvariiete entusiast ja spetsialist. Kultuurkapitali elutööpreemia pälvis pikaaegne koorijuht HELDI TAGEL. Lisaks andis Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp välja kümme aastapreemiat ja viis kultuuripreemiat.

Pildistas Taimo Tammik, kellelt saab ka fotosid küsida. https://tammikufoto.ee/

Fotod on olemas ka ROL kontoris ja KULKA Raplamaa ekspertgrupil.