Turismiuudised Põhja-Eestist

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) eestvedamisel toimus 7. veebruaril Tourest 2020 raames äriseminar, mille eesmärk oli anda kompaktne ülevaade Eesti turismipiirkondade uudistest, uutest toodetest ja teenustest ning peamistest sündmustest 2020 turismihooajal.

Seminar viis kokku uute toodete, teenuste pakkujad ning välis-ja siseturistidele keskenduvad reiskorraldajad, et uued teenused leiaksid kiiresti tee reisipakettidesse ja sealtkaudu välisturgudele.
Põhja-Eesti turismiregiooni uudistest andis ülevaate SA Põhja-Eesti Turism juhatuse liige Karmen Paju.

RAPLAMAAL: Soome ja Eesti koostööprojekti „Lights on“ raames ja RMK kaasabil sai uue, korrastatud ilme Varbola linnus, mis on kogu Põhja-Euroopa üks suuremaid ja võimsamaid muinaslinnu. Korrastati ligipääsud, liikumisteed linnusevallil, rekonstrueeriti viidad ja infotahvlid, rajati valgustus nii linnusevallile kui ka linnuseõue kaevule.
Voore tallid pakuvad elamustoitlustust „Kuninglik gurmeepiknik“. Valged hobused kannavad sind Varbola linnamäe metsikusse loodusesse, kus elegantses miljöös saad nautida põnevaid maitseelamusi. Pakutake ka kaariku-, ree- ja saanisõitu.
Preeriakoda peibutab ürgsete elamustega rabaval Raplamaal. Seiklushuvilised saavad oma oskusi testida põgenemismetsas.
Uued põnevad kohad on Paisu talu, kus lisaks majutusteenusele pakutakse ruume nii seminarideks kui ka suuremateks kokkusaamisteks. Majesi Apatments Külaliskorterid (8 tk, majutavad 45 in) avas uksed värskelt renoveeritud ajaloolises preestrimajas.  Koridoris on võtmeboksid, kust külastaja saab oma korteri võtme kätte mugavalt endale sobival ajal. Touresti messiks valmisid ettevõtjate uued ühispaketid.