KOV tervisenõukogude seminar Laukatagusel

10. juunil said Laukataguse puhkekeskuses kokku Raplamaa KOV tervisemeeskonnad. Aastast 2004 on maakonna KOV tervisenõukogud saanud vähemalt 2 x aastas ühiseid koolitusi. Sel korral oli fookus tervisedendaja käsiraamatul, mis valmis aasta tagasi maakondade tervisedendajate eestvedamisel. Koolituse viis läbi Elo Paap (OÜ HeaOle).

Päeva esimesel poolel rääkisime KOV tegevustest, mis esmakordselt on sellises ulatuses lepinguliselt korraldada võetud – iga KOV sai 3000 eurot maakonna programmi vahenditest toetust, mille raames tuleb viia ellu mitmed tervise- ja liikumiskampaaniad, väiksemad vajaduspõhised uuringud rohujuure tasandil, viimase 4-aasta raport, mis on kOV tasandil inimeste heaks tehtud jpm. Aprillis, südamekuul, viisid maakonna 4 omavalitsust ühiselt ellu terviseradade kampaania, mis õnnestus väga hästi.

Suvekoolis esinesid veel Pille Prey Sotsiaalkindlustusametist KOV e-terviseprofiili keskkonda tutvustades ning Karl Annus  projektist „Minuomavalitsus“. Lepiti kokku, et 2022. aastal koostavad kõik  Raplamaa KOVd terviseprofiili ning aasta teisel poolel koostatakse maakonna ülene terviseprofiil. Kokku oli suvekolis osalejaid 27 inimest.