Perearstide vaktsineerimise kampaania 27. oktoober – 5. november!

Eesti Perearstide Seltsi initsiatiivil kutsuvad perearstid ja -õed 27. oktoobrist kuni 5. novembrini inimesi nõustamisele ja vaktsineerima. Perearstikeskuses saab vaktsineerida COVID-19 vastu nii esimese, teise kui tõhustusdoosiga ning üle 65-aastastel on samaaegselt võimalik ära teha ka tasuta gripivaktsiin.

Sel perioodil keskendutakse vaktsineerimisele ja sellega seotud nõustamisele, samuti tagatakse erakorraline arstiabi. Perioodil võidakse lükata edasi kergemate tervisehädadega tegelemine, sõeluuringud, plaanilised krooniliste haigete tervisekontrollid ning selliste tervisetõendite tegemine, millega ei ole kiire.

Oluline on koostöö omavalitsuste ja perearstidega, et vaktsineerimisele jõuaksid ka inimesed, kellel on liikumisega raskusi.
Täpsem info jõuab omavalitsustesse ja elanikkonnani lähiajal.