Rahandusministeeriumi regionaalsed talitused alustavad uut aastat uues kuues

Rahandusministeeriumi pressiteade
29.12.2021    

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna senise 15 talituse asemel jätkub uuest aastast töö maakonnapõhiselt seitsmes piirkonnas. Talituste reorganiseerimine tulenes vajadusest muuta osakonna tegevus tõhusamaks ning tõsta pakutavate teenuste kvaliteeti.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on olemasoleva struktuuriga töötatud haldusreformijärgselt üle kolme aasta. „Talitusejuhid on tubli töö tulemusena taganud kõigi maavalitsustest üle tulnud ülesannete täitmise, samas on mõned tegemised jõudnud ka oma loogilise lõpuni,“ sõnas minister. „Oleme lõpetanud toimetamise maavalitsustest alles jäänud varadega ja arhiivide korrastamisega ning oluliselt on vähenenud juhtimise funktsioon.“

Seoses uuendustega asub ametisse ka mitu uut talituste juhti. „Talituse juhi üheks suuremaks plussiks on kohalike olude ning inimeste tundmine, mis esindab riigi ülesannete rakendamisel maakonna tasandi vaadet ja suundi,“ märkis Aab. Juhid valiti ametisse avalike konkursside kaudu ja kokku laekus 44 avaldust. Vaid konkurss Virumaa talituse juhi kohale luhtus ning lähiajal kuulutatakse välja uus, seni tegelevad erinevate küsimustega kohapealsed ametnikud.

Uued talitused ja nende juhid:

  • Harju talitus (Harju maakond) – kt Kaur Kaasik-Aaslav
  • Viljandi talitus (Viljandi ja Järva maakond) – Rainer Eidemiller
  • Lääne talitus (Saare, Hiiu ja Lääne maakond) – Jaan Leivategija
  • Pärnu talitus (Pärnu, Rapla maakond) – Kalev Kaljuste
  • Kagu- Eesti talitus (Valga, Võru, Põlva maakond) – Tõnis Lass
  • Virumaa talitus (Lääne-Viru ja Ida-Viru maakond) – konkurss tulemas
  • Tartu talitus (Tartu ja Jõgeva maakond) – Jaan Õunapuu

Talitused alustavad uue struktuuri alusel tööd 1. jaanuaril 2022.