Raplamaal tänatakse ja tunnustatakse tublimaid

Raplamaa tänugala RAPLAMAA TÄNAB 2022 toimub 18. veebruaril algusega kell 18.00 Kohilas.  Sel aastal korraldavad tänugala Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp ja Raplamaa Omavalitsuste Liit koos.

Kultuurkapitali  Raplamaa ekspertgrupi poolt antakse üle Elutööpreemia pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest ning Kultuuripärli preemia, lisaks 15 aasta- ja kultuuripreemiat.

Elutöö preemia pälvib pikaaegne võistluste korraldaja ja Raplamaa spordielu eestvedaja Aivo Sildvee.  Raplamaa rahvamuusika valdkonna vedamise, kandlemänguharrastuse arendamise ja õpetamise eest saab Kultuuripärli Aivar Arak.

Raplamaa Omavalitsuste Liit tänab „Eestimaa õpib ja tänab 2021“ Raplamaa laureaate, tublisid tervisedendajaid ja sotsiaalvaldkonna tegijaid, annab üle neli Raplamaa Hõbedast Vapimärki ja maakonna tippauhinna RAPLA REDEL koos Raplamaa Kuldse Vapimärgi ning rahalise preemiaga. RAPLA REDEL on Rapla maakonna tippauhind, millega autasustatakse kodanikku, kellel on silmapaistvaid teeneid maakonna kultuuri-, spordi-, hariduse-, ettevõtluse või muus valdkonnas.

2022. aastal saab Rapla maakonna tippauhinna Rapla Redeli ja Rapla maakonna Kuldse Vapimärgi elupõline ettevõtja ja kohaliku elu toetaja Tõnu Rahula.

Tänugala kultuuriprogrammi sisustavad Kohila kandi noored lauljad, kes osalesid eelmisel aastal telesaates “Eesti otsib superstaari”. Kontserdil kõlavad noorte esituses Eesti kullavaramu laulud  erinevatest kümnenditest. Õhtujuht on Anneliis Kõiv.