Raplamaa laulu- ja tantsupidu „Jutud jõe ääres“ toimub 28. mail

Raplamaa laulu ja tantsupidu kannab 2022. aastal nime “Jutud jõe ääres” ning toimub traditsiooniliselt Raplas, Tammemäe lauluväljakul 28. mail. Pidu algab kell 16.00 rongkäiguga, mis algab Hariduse tänavalt.

Peo kunstilisse meeskonda kuuluvad Thea Paluoja, Vahur Soonberg, Helen Reimand, Valter Uusberg, Kadi Saks jt. Raplamaa laulu- ja tantsupeo idee autor, Sille Valinu mõtestab oma ideekavandit järgmiselt:

„Viiv on ainult hetk. Me võime mõelda selle enesele nii pikaks, kui tahes. Me ei saa seda tagasi keerata, korrata, vaid võime loota ja soovida, et see tuleks uuesti, korduks taas. Aeg voolab edasi nagu jõgi – ootamata, seisatamata. Kui aga astuda jõele sammukese lähemale, võib jõe peegeldusest näha iseenda suureks kasvamise lugu. Rapla laululavast saab 2022. aasta peol nagu ajajõgi, mis voolab ja mis halastamatult seisma ei jää. See jõgi, millest jutustavad meie inimesed, kõige olulisemad – meie pere, meie lapsed, meie vanaemad, vanaisad, vanavanaemad-isad, sõbrad. Sinna aja jõkke on mahtunud palju – raskust, kangust, hellust, õrnust, armastust ja julgust. Peo keskmes on inimesed, kes ulatavad teineteisele ajavoolus käe ja on teineteisele toeks.“

Nii lauljad kui tantsijad on saanud teha ühisproove ja peonädalal toimuvad veel õhtuti väljakuproovid Tammemäel. Peost võtab osa ca 1900 lauljat-tantsijat-võimlejat-pillimeest. Et osalejad ei peaks tühja kõhtu kannatama, on appi tulnud Mamma. Peolistele jagatakse 580 kg seljanka suppi ja 120 kg pannkooke. Supi aitavad  soojaks teha naiskodukaitsjad. Nii nagu Raplamaa laulu- ja tantsupidudele kombeks, toimub seegi kord pidu ainult elava muusika saatel.

 

Lisainfo:

Age Rebel

Rapla Kultuurikeskuse juhataja

+372 529 0853

age.rebel@raplakultuur.ee

 

Triinu Ülemaante

rahvakultuurispetsialist Rapla maakonnas

Eesti Rahvakultuuri Keskus

+372  5385 2677

triinu.ylemaante@rahvakultuur.ee

 

Pressiteate koostas:

Age Tekku

Raplamaa Omavalitsuste Liidu kultuuri- ja hariduse spetsialist

+ 372 5349 6113

age.tekku@raplamaa.ee