Kolmas Rapla ÄKK toimub 14. oktoobril!

Kui kevadel toimus üleriigiline Rapla ÄKK, et tutvustada haridustöötajate ohutusõppe koolitust  üle Eesti, siis nüüd, 14. oktoobril, on toimumas maakonna koolidele juba kolmas ÄKK. ÄKK on lihtsalt ürituse reklaamnimi – see tähendab, et asjad võivad juhtuda ÄKKI.

Õppus toimub 14 oktoobril  Rapla linnas algusega kell 14.00.

Rapla ÄKK annab võimaluse end proovile panna ohtlikult realistlikes olukordades ohutuse ja turvalisuse vallas.

Võistluse sihtgrupiks on üldharidusasutuste töötajad Raplamaal.

Rapla ÄKK koostööpartnerid on Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Transpordiamet, Kaitseliit, Naiskodukaitse, Sotsiaalkindlustusamet, Eesti Punane Rist, Keskkonnaamet jt.

Õppusele on planeeritud nii mitu erinevat kontrollpunkti, kui võistkondi tuleb – oleme valmis võtma vastu kõik maakonna üldharidus- ja kutsehariduskoolide meeskonnad! Päev võib kujuneda pikaks, aga kindlasti õpetlikuks. See on ainulaadne kogemus leida end situatsioonides, mis on Eestimaal toimunud või mis võib toimuda koolis või lastega koolist väljapool olles. Tegemist on ohuolukordades hakkamasaamisega.

Kahe aasta kogemuse põhjal võime julgelt öelda, et õpetajad on päeva lõpus väga rahul ja pikast päevast hoolimata positiivsed ning rõõmsad. Raplamaa eeskujul on ÄKK levinud juba üle Eesti – nii Jõgeva-, Põlva-, Lääne-Viru-, Ida-Viru- kui Läänemaale ja küllap tulevikus mujalegi.

  • Õppusele saab registreerida ühest õppeasutusest 4-liikmelise meeskonna. Kui osalete esmakordselt, on oluline kooli juhi olemasolu. Palume moodustada meeskonnad kooli töötajatest, kes pole varem sellel õppusel osalenud!
  • Ülesandepunkte läbitakse jalgsi, pesa asub Rapla Kesklinna Koolis.
  • Soe toit ja tänumeened kõigile!
  • Ühtegi pingerida ei koostata! Parim auhind on parem oskus, mis läbi õppuse kinnistub!
  • Kaasa mängivad ka lapsed! Situatsioonid on ehedad!
  • ÄKK õppusel osalemine on teile TASUTA! Õppust on finantseeritud maakonna tervisedenduse programmi vahenditest.
  • Detailsem informatsioon peale registreerumist.
  • Palume registreeruda oktoobriks  2022.a.  aadressil ylle.laasner@raplamaa.ee.