Pealt ei paista!

📣 Jaanuar ja veebruar on emakakaelavähi teadlikkuse tõstmise kuud ning Tervisekassa juhib  tähelepanu just vähi ennetamise ning varase avastamise tähtsusele. Kampaania sõnum “Pealt ei paista. Kindlam on kontrollida.” kutsub naisi üles oma tervisest hoolima ja regulaarselt kontrollis käima.
✅Varases staadiumis emakakaelavähk endast märku ei anna ja seega on sõeluuringul osalemine väga oluline ka just kaebuste ja sümptomite puudumisel. Sõeluuringus osalemine aitab võimalikud rakumuutused ja vähieelsed seisundid avastada varakult, mil need on ravitavad.

‼Emakakaelavähi sõeluuringule kutsutakse 30-65-aastaseid naisi iga viie aasta tagant. 2023. aastal on emakakaelavähi sõeluuringule oodatud ravikindlustatud ja ravikindlustamata naised sünniaastatega 1958, 1963, 1968, 1973, 1978, 1983, 1988 ja 1993.
🙏Sõeluuringul osalemiseks ei pea jääma kutset ootama. Kui sinu sünniaasta kuulub sõeluuringu sihtrühma, siis broneeri aeg juba täna!
✅Sõeluuringule registreerimiseks võtke ühendust sobiva raviasutusega või broneerige aeg digiregistratuuri kaudu. Sõeluuringuid tegevate raviasutuste kontaktid leiate siit: www.haigekassa.ee/soeluuringu-kontaktid. Sõeluuringute kohta saab lisainfot küsida oma perearstilt või kirjutades info@haigekassa.ee ning helistades 669 6630.