Raplamaa Maakaitsepäev toimus 23. juunil Järvakandis

Maakaitsepäeva sündmused algasid Kaitseliidu taastamise ausamba juures auvalve ja vannete andmisega. Kultuurihalli juurest kulges pidulik jalutuskäik Järvakandi kooli lähedal asuvale staadionile. Jalutuskäigu kolonnis olid kõige ees maakonna ja omavalitsuste lipud ning nende järel omavalitsuste juhid, siis Kaitseliidu Rapla maleva kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad. Marsirütmi hoidis Rapla maakonna noorte puhkpilliorkester.

Staadionil toimusid Päästeameti ja Kaitseliidu Raplamaa maleva demonstratsioonesinemised, politsei ja Punase Risti töötoad ning esines noorte puhkpillorkester. Huvilised said tutvuda väljapaistva valikuga liitlaste sõjatehnikast, kohal oli ka brittide 64-tonnine tank Challenger. Naiskodukaitse pakkus sõdurisuppi.

Võidutuli saabus sel aastal Järvakanti Viljandist. Kaitseliidu Rapla maleva pealik major Jürgenson võttis selle vastu ja jagas omakorda omavalitsuste juhtidele, kes viisid võidutule edasi oma valdade jaanitulede süütamiseks.

Mõned pildid Raplamaa Maakaitsepäevalt (fotode autor: Joonas Kreuz):