Valminud on Raplamaa koguteose LOODUS, AEG, INIMENE kolmanda osa teine köide

Neljapäeval, 24. augustil saabusid trükikojast Raplamaa koguteose LOODUS, AEG, INIMENE kolmanda osa teise köite raamatud. Kokku 500 veel trükivärvi järgi lõhnavat raamatut. Viio Aitsami koostatud 440 leheküljeline koguteos on Raplamaa inimeste leksikon. See koosneb pea täielikult nende inimeste lugudest, kes oma elutööga on jätnud jälje kas meie maakonda või Eestisse laiemalt. Nad on kas siin sündinud ja siin või mujal teinud suuri tegusid või on nad mujalt tulnuna oma elutöö teinud just siin. Lisaks saab ülevaate Raplamaaga seotud trükistest ja siinsetest isiku-mälestusmärkidest.

Raamatust leiab põhjalikumat-põgusamat lugemist umbes 500 inimese kohta ja lisanimekirjadega lisandub veel umbes 500, peale selle Raplamaa raamatute autorid ja koostajad. Kokku üle tuhande inimese, kes on kas Raplamaa alal sündinud või tulnud siia elama.

Põhjalikumad lood on inimestest, kes on toonud oma kodupaigale kuulsust minevikus. Tänaseid tegijaid leiab pigem raamatu lõpuosast, kus ülevaade Raplamaa kirjavarast ja lisad, kus näiteks maakonna tippauhinna Rapla Redel laureaadid, maakonna parimad sportlased läbi aja, Raplamaa missid jms.

Raamatu esitlus on teisipäeval, 5. septembril kell 16.00 Rapla kultuurikeskuse kinosaalis. On hea võimalus osta raamatuid ja saada ka Viio Aitsami autogramm.

 

Fotode autor Ulvi Blande