Mini-Äkk ohutusõppus toimub juba 4. juunil Laukataguse Puhkekeskuses

4. juunil toimub Laukatagusel juba 16. korda 6ndate klasside ohutuslaager uue nimega Mini-Äkk (endine Kaitse end ja aita teist ehk KEAT). Raplamaa on Eestis veel ainus maakond, kus selline turvalisuse valdkonna koostööl põhinev ettevõtmine veel toimub. Elanikkonnakaitse ja ise hakkama saamine ohuolukorras on eriti tänasel päeval eriti oluline, seda enam peaks taolised tegevused jätkuma!

Sel aastal toimub rahanappuse tõttu laager ühepäevasena. Algusaastatel olid laagrid lausa 4-päevased! Laagrile on eelnenud mitmed ohutusalased koolitused ja iseõppimised. Laagrisse pääsevad ainult 8 last – neli poissi ja neli tüdrukut. Nii Rapla Kesklinna Kool kui Rapla Vesiroosi Kool on tulemas kõikide paralleelklasside võistkondadega. Kokku on osalemas 12 kooli lapsed: Hagudi Lasteaed-Põhikool, Juuru Ed Vilde Kool, Järvakandi Kool, Kabala Lasteaed-Põhikool, Kaiu Kool, Kehtna Põhikool, Kohila Gümnaasium ja Kohila Mõisakool, Märjamaa Gümnaasium, Rapla Vesiroosi Kool, Rapla Kesklinna Kool ja Valtu Põhikool.

Laagri avamine toimub kell 9.30 ning päev lõppeb kell 17.30.
Ohutusõppuse viivad läbi kõik maakonna organisatsioonid koostöös, kelle ülesannete hulka kuulub ennetus ja ohutus.
Laukatagusel tuleb kokku ligi 170 suurt ja väikest inimest.

Pildil eelmise aasta võitja – Rapla Vesiroosi Kooli 6a klass.

Info:
Ülle Laasner
turvalisuse ja rahvatervise spetsialist
5284090