Raplamaa laulu-ja tantsupidu „Rõõm elust endast“ toimub juba sel laupäeval

Raplamaa laulu- ja tantsupidu „Rõõm elust endast“ toimub laupäeval, 8. juunil Raplas Tammemäel. Rongkäik algab kell 16.00 Hariduse tänavalt ning pidu algab kui kõik kollektiivid on Tammemäele jõudnud. Selleaastane pidu tõotab tulla erakordne, tuues kokku 2110 esinejat, kellest 1499 on lapsed. Peole on kaasatud kõik kollektiivid olenemata osalejate arvust, pakkudes kõigile võimalust saada osa tõelisest kogukonna sündmusest. Pidu on kõigile tasuta.

Samas on kõigil soovijatel võimalik ka toetada laulu- ja tantsupeo läbiviimist soetades peoplatsil infotelgist endale sularaha eest 5- või 10-eurone toetajapilet.

Peo temaatika „Rõõm elust endast“ pöörab tähelepanu lihtsatele asjadele elus. Üks peo kontseptsiooni autoritest Eline Villig kommenteeris: „Peamine sõnum laulu- ja tantsupeolistele ongi see, et rõõmu võib leida väga väikestest, tihti tasuta asjadest, ja see rõõm tuleb endas üles leida. Hea film, kaasahaarav raamat, sõbra kallistus, matk looduses, mõnus kodune kook, lapse naer – need teevad ju meele rõõmsaks, kas pole? Ning muidugi rõõm laulust-tantsust. Loodame väga, et kõik peolised suudavad sel päeval kõik argimured unustada ja leida endas killukese või rohkemgi rõõmu ja seda ühiselt Rapla Tammemäel tähistada.“

Kava on pikk ja mitmekesine, millesse on püütud kaasata kohalikke loojaid. Nii laulab omaloodud laulu Sten-Olle Moldau, millele on sündinud ka uus tants, tantsu autorid on Riho Pohla ja Tuuli Roosi. Laulupeo üldjuht Thea Paluoja ütles: „Üliuhke olen selle üle, et nagu ka kõik viimased peod, ei kõla meie peoplatsil plaadi- ja lindimuusika. Laval on korralik bänd Vahur Soonbergi juhtimisel ja kogu pidu sünnib täna, siin ja praegu.“ Kõlama saab näiteks ka “Popurrii  Isamaalistest lauludest”, mis jäi 1996. aastal Alo Mattiiseni viimaseks loometööks.

Raplamaa laulu- ja tantsupidu on suurepärane näide kogukonna koostööst. Peo ettevalmistusse on panustatud palju vabatahtlikku tööd. Alates sellest, et annetati kangatükke, millest õmmeldi lipukette, et kaunistada Tammemäe peoplats. Lõpetades sellega, et vabatahtlike meeskond tuleb appi ettevalmistusi tegema, lastele toidupakke komplekteerima ning jagama jne. Platsil tegutsevad ka vabatahtlikud rohesaadikud, kes seisavad selle eest, et pidu saaks peetud keskkonnahoidlikult. Ettevalmistustesse on kaasatud enamus avalikke institutsioone – Raplamaa Partnerluskogu, Rapla kultuurikeskus, kohalikud omavalitsused ja Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus. Paljud kohalikud ettevõtjad on pannud oma õla alla ja toetavad peo toimumist neile sobival moel.

Ootame kõiki osa saama sellest erilisest sündmusest, mis ühendab muusika, tantsu ja kogukonna vaimu.

Peo kava leiab siit.

 

Ühistranspordi liiklus Raplamaa laulu- ja tantsupeo rongkäigu ajal

Rongkäigu ajal kell 16.00 – 17.00 on Tallinna maantee liikluseks suletud. Ühistransport on ümbersuunatud Aasa ja Eha tänava kaudu. Peatus Kesklinna on ajutiselt viidud Aasa tänavale.

Bussiliiklus Raplamaa Laulu- ja Tantsupeo rongkäigu ajal

Kontakt: Age Tekku

Raplamaa Omavalitsuste Liidu kultuuri- ja hariduse spetsialist

+ 372 5349 6113

age.tekku@raplamaa.ee