Pressiteade: Uimastiennetusnädal Raplamaal


Raplamaa uimastiennetusnõukogu korraldab 25.-29.11.2019.a. maakonnas uimastiennetusnädala, kus on sihtrühmadeks III kooliste ja gümnaasiumi õpilased. Peateemaks on kõige kasutatavam narkootikum – kanep.

Uimastiennetusnädalat tähistati viimati aastal 2009 ehk kümme aastat tagasi. Vahepeal ei ole olnud eriti just nakoteema prioriteetide hulgas kogu riigis. Mis tegelikult toimub, millised on suhtumised, mida teha ja kust abi saada on need küsimused, millele peame täna vastama.

Uimastiennetusnädal algab 25. novembril lastevanemate foorumiga Rapla uues kinosaalis, kus esinevad lapsed foorumteatri etendusega ja lugu, mida mängitakse ning kutsutakse vanemaid kaasa mängima, on ühe maakonna noore enda lugu. Vanematele esinevad ka endine sõltlane ning sõltuvushaigete ravi ja rehabilitatsioonikeskuse juht.
27. novembril on seminar koolijuhtidele, noorsootöötajatele ja tugispetsialistidele Rapla riigimajas algusega 13.00. Lisaks ennetusprogrammide tutvustamisele toimub arutelu, kuidas märgata, reageerida ja ennetada.
Põhiline tegevus peakski toimuma koolides. Uimastiennetusnädala raames on võimalik läbi viia ka noortelt noortele koolitusi, kus väljaõpetatud õpilased arutavad noorematega neil tõsistel teemadel.

Uimastiennetusnädala materjale leiab siit: https://rol.raplamaa.ee/tervis-ja-turvalisus/tegevus/kampaaniad/ 

Info: Ülle Laasner, Raplamaa Omavalitsuste Liidu turvalisuse ja rahvatervise
spetsialist 528 4090