Raplamaa koolid liiguvad!

Aprillis pöörame oma maakonnas suurt tähelepanu laste liikumiseaktiivsusele.  1.-22. aprillini toimub kampaania, mis paneks nii lapsed, lapsevanemad kui ka kooli mõtlema ja tegutsema selle nimel, et laste liikumisaktiivsust suurendada igal võimalikul viisil.

Selleks, et lapsed oleksid liikuvamad, on väga oluline, et lapsed osaleksid erinevatel spordi-treeningutel, aga ka sellest ei piisa. Iga hetk on oluline lapse päevas. Kehalise kasvatuse tunnis ollakse liikuvad ca 17 minutit tunnist. Ära tuleb kasutada vahetunnid, kooli tulemise ja koolist kojumineku  aeg. Lisaks muidugi mängimisvõimalused õues ja sõpradega, terviseradade ning  mänguväljakute külastused perega.  Liikuma kutsuva kooli ideoloogia seisneb just selles, et lapsed igal võimalusel liiguksid koolis. Isegi tundide ajal. Praegu on väga oluline ka peale koroonaajastut lapsed aktiveerida, sest see on oma jälje jätnud.

Kutsume üles kolme nädala jooksul enne kevadist koolivaheaega lapsi  aktiviseerima:

  • Raplamaa koolid liiguvad kampaaniaaeg 1.-22. aprill 2022.a.
  • Tulen kooli ja lähen koju jalgsi või rattaga. Kui laps tuuakse kooli autoga, siis  lapse võiks maha panna enne kooli 200-300 meetrit, et kooli jõuda juba liikuva vereringe ja punaste põskedega. Käi jala!
  • Aktiivsed õuevahetunnid
  • Liikumiskampaanias osalemine Fitsphere äpiga, et mõõta oma samme ja aktiivsust, kõikide liitunute ja aktiivsete osalejate vahel loosime välja elektritõuksi! Fitsphere kasutusjuhendi leiate siit.
  • Liikumine pidevalt  erinevatel viisidel – jalgrattaga, tõuksiga, jalgsi.
  • Raplamaa koolid liiguvad! kampaaniaplakati leiad siit.
  • Kõik koolid, kes aktiivselt tegutsevad liikumiskuul, saavad tunnusmärgi – Raplamaa liikumiskuu 2022 tubli osaleja!  Küsime peale kampaaniat ka tagasisidet.
  • Raplamaa tervisedenduse FB lehel saavad koolid jagada vahvaid pilte ja videoklippe teie tegevustest. Oleme üksteisele eeskujuks ja jagame häid mõtteid ja tegemisi!

Info: Ülle Laasner
rahvatervise spetsialist
5284090