Uudised

COVID piirangute korraldus alates 26. augustist 2021

26.08.2021

Valitsus kiitis heaks korralduse, mille kohaselt jõustub alates neljapäevast, 26. augustist, maskikandmise kohustus nendes avalikes siseruumides, kus ei kontrollita COVID tõendit. Avalikes ruumides, kus COVID tõendit nõutakse, peavad seda hakkama esitama kõik kliendid või osavõtjad. Heakskiidetud korraldus on ühtlasi COVID piirangute uus terviktekst.
https://www.kriis.ee/et/uudised/valitsus-kiitis-heaks-covid-piirangute-korralduse
Testimine viiruse suhtes: https://www.kriis.ee/et/testimine-viiruse-suhtes

Loe edasi

Septembris ei joo

25.08.2021

Tervise Arengu Instituut kutsub alkoholist puhkama

1.septembril algav Tervise Arengu Instituudi (TAI) aktsioon „Septembris ei joo“ kutsub inimesi ka sel aastal septembrikuus alkoholist pausi pidama. Eelmisel aastal tuli järeluuringu andmetel üleskutsega kaasa hinnanguliselt 59 000 inimest ning sel aastal oodatakse veelgi aktiivsemat osavõttu. Aktsiooniga on kutsutud liituma kõik, olenemata sellest, millised on varasemad alkoholitarbimise harjumused.

Loe edasi

26 000 naist saavad emakakaelavähi sõeluuringu raames teha HPV-testi kodus

25.08.2021

Sellest nädalast alustavad Tervise Arengu Instituut (TAI) ja Eesti Haigekassa pilootuuringuga, mille käigus pakutakse osale emakakaelavähi sõeluuringu sihtrühma naistest uudset võimalust teha soovi korral HPV-test ise kodus. Täiendava testimisviisi mõju uuritakse eesmärgiga suurendada sõeluuringus osalemist, et parandada emakakaelavähi ennetamist naiste seas.

Loe edasi

Raplamaa Kaunis Kodu 2021 

19.08.2021

President Konstantin Pätsi 1936. a algatatud ja President Lennart Meri poolt 1997. a taasalgatatud üldrahvalik liikumine „kodu kauniks“ jätkub ka 2021 aastal.  Raplamaa osaleb kaunite kodude ja eriobjektide üleriigilisel konkursil. Tegevuse eest vastutab Raplamaa Omavalitsuste Liit.

Loe edasi

Raplamaa omavalitsustöötaja 2021 tunnustamine

19.08.2021

Raplamaal tähistatakse IV Omavalitsuspäeva 1. oktoobril 2021, kus antakse üle ka Raplamaa Omavalitsustöötaja 2021 tiitlid ja Raplamaa hõbedased rinnamärgid. Raplamaa omavalitsustöötaja 2021 austav tiitel omistatakse Raplamaa iga omavalitsusüksuse ühele ametnikule või töötajale, kes on andnud olulise panuse omavalitsuse edendamisse ja/või mõjutanud oluliselt kohalikku arengut.

Loe edasi

Kris Oliver Maiberg: Spordiakadeemia annab tõuke noortespordile laiemalt

18.08.2021

Esmaspäeval, 16. augustil alustas tööd spordiakadeemia koordinaatoriks palgatud Kris Oliver Maiberg (24). Läbi ja lõhki spordiinimesena on ta spordiakadeemia idee suur fänn ja mõistab selle vajalikkust noortespordi arendamisel. Spordiakadeemia pakub noortele sportlastele võimaluse siduda tippsport ja õppimine. Kris on ise proovinud tippu jõuda tennises ning töötanud treenerina, seega on kooli ja treenimise ühendamise mured ja võimalused talle tuttavad nii õpilase kui ka spordiklubi vaatevinklist.

Loe edasi

Kogukondliku turvalisuse 2021. aasta maakondlik toetusvoor

09.08.2021

Siseministeerium korraldab taaskord turvalisuse edendamiseks projektikonkursi. Toetusvooru läbiviijaks maakonnas on Raplamaa Omavalitsuste Liit.

Kogukondliku turvalisuse maakondlikus toetusvoorus toetatakse taotlusi, mis:

• suurendavad kogukonnaliikmete turvalisuse ja ohutuse alaseid teadmisi ja oskusi;
• vähendavad riskikäitumist;
• arendavad kogukonnaliikmete osalusel põhinevaid turvalisust ja ohutust tagavaid tegevusi ja teenuseid.

Loe edasi