Raplas toimus raudteeteemaline arutelupäev

9. oktoobril toimus Rapla Kultuurikeskuse kinosaalis kauaoodatud raudteeteemaline arutelupäev. Raplamaa Omavalitsuste Liit üritas arutelupäeva läbi viia juba kevadel, aga siis jäi see eriolukorra tõttu riigis ära. Seekord läks kõik hästi – arutelu toimus ja kõik olulised osapooled olid kohal.

Arutelupäeva eesmärgiks oli saada selgem pilt selle kohta, milline on riigi raudtee arendamise strateegia – nii Rail Baltic kiirraudtee kui ka nn “tavaraudtee” edelasuuna (Tallinn-Rapla-Türi-Viljandi) osas – kuidas see rakendub ellu igapäevasel tasandil. Kuna valminud on uus riigi transpordi ja liikuvuse arengukava aastani 2035+ ning valdades on koostamisel uued üldplaneeringud, siis oli kohane vahetada omavahel teavet, et lähendada riigi ja valdade seisukohti.

Arutelupäeval olid jutuks:

Loodetavasti on reedesest üht-teist kõrva taha panna nii riigi poliitika kujundajatel ministeeriumist ja ametkondadest kui meie kohalikel omavalitsustel kohaliku elu suunajatena. Oluline on isegi see, et ühiselt teadvustati, et teatud olulistes küsimustes on otsused veel langetamata ja konkreetsed plaanid tegemata.